Kontakta migSnorkel

Visa mer
Visa mindre

Snorkel är ett verktyg som möjliggör exekvering av Integrator-script, direkt från Diveport. Fördelen är att slutanvändare kan bygga om en modell, utan att behöva komma åt själva scripten.

Visa mer
Visa mindre


Ombyggnad "on demand", t.ex. vid bokslut

Ibland kan slutanvändaren ha behov av att enkelt och smidigt kunna uppdatera en viss modell med de senaste uppgifterna. Sådana behov kan uppstå vid t.ex. ett bokslut, då uppgifter tenderar att förändras i snabb takt. En slutanvändare kan då själv, direkt från portalen, uppdatera en modell utan att behöva vänta till nästa dag för att en modell skall ha blivit uppdaterad med ny data.

Kontrollerade modellbyggen

Snorkel ser alltid till att modellbyggen sker under kontrollerade former. När en modell håller på att byggas om kommer andra användare att se detta, och kommer inte själva att kunna bygga om modellen. Detta skyddar mot att flera användare, av misstag, råkar bygga om samma modell samtidigt.

Möjlighet att skicka med parametrar

Vissa Integrator-script tar emot parametrar, t.ex. en viss period eller koden för en viss produkt. Dessa parametrar kan sedan användas i scriptet för att läsa ut viss data, eller processa data på vissa sätt. Snorkel gör det möjligt för slutanvändare att själva fylla i dessa parametrar, direkt från portalen. Detta gör det möjligt för en slutanvändare att, under kontrollerade former, påverka hur ett script arbetar. Detta öppnar upp för fler användningsområden, som annars inte skulle varit möjliga.

Flera användningsområden

Snorkel kan användas till fler uppgifter än att starta Integrator-script. Kanske finns det ett annat program som man vill låta användare starta, direkt från portalen? Kanske något bat-script? Endast fantasin sätter gränserna!

Istället för tunnelscript?

Tunnelscript är inbyggt i Diver Platform och gör att en viss rapport alltid uppdateras med ny data direkt från källan. I många fall fungerar detta bra. Snorkel fungerar dock lite annorlunda, vilket i vissa fall passar bättre. En skillnad är att Snorkel endast bygger om en modell när en användare verkligen ber om det. Detta medför att Snorkel kan passa även för lite "tyngre" script, där det inte lämpar sig att hämta ny data varje gång en rapport visas. Snorkel kan också användas för att uppdatera mer än en modell samtidigt. Det är också möjligt att starta andra typer av script och program med Snorkel, vilket inte går med ett tunnelscript.

Visa mer
Visa mindre

Välkommen!

Tyvärr använder du dig av en osäker webbläsare som inte stöjds längre ...

Microsoft (skaparna av Internet Explorer) har slutat skicka ut uppdateringar till versionen Internet Explorer 10 och nedåt.
Detta gör att din nuvarande version inte är tillförlitlig.
Vi ber dig därför att ladda ner någon av webbläsarna nedan.

Ladda ner Microsoft Edge Ladda ner Firefox Ladda ner Google Chrome
Fortsätt att besöka sidan ändå