Kontakta migSCUBA

Visa mer
Visa mindre

Med hjälp av webbapplikationen SCUBA kan slutanvändare ställa in sina egna standardurval i Diveport-rapporter, utan inblandning av administratör.

Visa mer
Visa mindre


Introduktion

SCUBA är en webbapplikation som möjliggör för vanliga användare att ställa in egna standardurval för rullistor och plocklistor i rapporter i Diveport. SCUBA är intressant i DivePort-miljöer där användarna måste göra många manuella val innan de får fram den information de är intresserade av. Det kan handla om ett stort antal rullistor och plocklistor, eller plocklistor och rullistor med ett stort antal rader.

Standardurvalen finns kvar även när användaren loggat ut ur DivePort och återanvänds vid nästa inloggning. Användaren kan när som helst ändra på sina standardurval. De användardefinierade urvalen används just som standard och användaren har full frihet att välja andra urval i rapporterna.

Utan SCUBA kan användarbaserade urval definieras i DI-Config med hjälp av s.k. "limits", men då krävs inblandning av administratör och användaren är begränsad till det fördefinierade urvalet.

Användning och dialoger

SCUBA används i DivePort-miljö och består av en användardialog för val av standardurval och en landningsmarkör för användning av standardurval efter inloggning.

Visa mer
Visa mindre

För administratörer finns även en dialog för definitionen av vilka dimensioner som användarna skall kunna välja standardvärden för och vilka dimensioner som kan ha flera standardvärden (d.v.s. vilka dimensioner som är plocklistor i portalen).

Visa mer
Visa mindre

Inga förkunskaper eller utbildning krävs för att använda SCUBA, varken som administratör eller slutanvändare.

Visa mer
Visa mindre

SCUBA är som bekant en dykarterm men är i detta fall ett s.k. "backronym" med betydelsen Self-Configurable-User-Based-Analysis.

Visa mer
Visa mindre

Välkommen!

Tyvärr använder du dig av en osäker webbläsare som inte stöjds längre ...

Microsoft (skaparna av Internet Explorer) har slutat skicka ut uppdateringar till versionen Internet Explorer 10 och nedåt.
Detta gör att din nuvarande version inte är tillförlitlig.
Vi ber dig därför att ladda ner någon av webbläsarna nedan.

Ladda ner Microsoft Edge Ladda ner Firefox Ladda ner Google Chrome
Fortsätt att besöka sidan ändå